Çorum Öğretmenevi’nde 10-11 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen çalıştaya İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra çok sayıda okul yöneticisi ve öğretmen katıldı.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Seyit Ali Büyük, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nin önemine dikkat çekerek, “Bizim yeni, yerli ve millî bir vizyon belgemiz var. Bu 2023 Vizyon Belgesi bizim başucu belgemiz olacak.” dedi.

Okullarda gerçekleştirilecek değişim ve yenilikleri, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’ni esas alarak yapacaklarını vurgulayan Büyük, “Bütün çalışmalarımızın mihenk noktası burası olacak. Merkez ilçemizdeki eğitim kurumlarımızda görev yapan 55 okul ve kurum yöneticisi ile 50 öğretmenimizin katılımıyla bu çalışmayı yapıyoruz. Geçen hafta ilçelerde yaptık. İlçelerimizden gelenler ve sizin çalışmalarınızla bir sonuç ortaya çıkacak. 10 grup halinde alanlar ve hedeflere göre inceleyerek yarın bir değerlendirme ortaya çıkacak. İl olarak vizyon belgemize uygun öğrenciye, öğretmene, okul ortamlarına yönelik ne yapıyoruz, neler yapabiliriz daha iyi görmüş olacağız. Vizyon belgemizi diri tutacağız. Sabah okula giderken vizyon belgesine yönelik bugün okulda ne yapacağımıza bakacağız. Bir milyon öğretmenle bu işe omuz vereceğiz. Bizim ilimizde yaptığımız bütün faaliyetler vizyon belgemizle bağlantılı olacak. Geleceğimiz için öğrencilerimiz için hazır hâle geleceğiz. Çalıştay raporlarımızda, uygulamada karşılaşılan her türlü farklıların tespiti ve öneriler yer alacak. Hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra çalıştayda, belirlenen alanlar ve hedefler doğrultusunda 10 adet çalışma grubu oluşturuldu. Katılımcılar, 10 konu başlığını masaya yatırarak, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde belirtilen hedefler üzerine değerlendirmelerde bulundular.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim