Çorum’da sokak ve caddeler insanlarla dolup taşarken, vatandaşlara virüs bulaşmasından korkmuyor musunuz diye sorduk. Aldığımız cevaplar ise oldukça ilginçti.
Mikrofon uzattığımız birçok kişi virüsten korktuğunu ancak evde çok sıkıldığı için dışarı çıktığını söyledi. Kimisi evde çok sıkıldığı için sokağa çıktığını söylerken, kimi de işleri olduğu için çarşıya gelmek zorunda kaldığını d ile getirdi. 
İşte aldığımız bazı cevaplar;
Köyde yaşayan bir vatandaş, “Korkmaz mıyım. Yeni emekli oldum, bankadan aradılar mecbur kaldım dışarı çıkmaya. Kartımı almaya geldim” dedi. Yaşlı bir teyze virüsten korktuğunu ama yalnız olduğu için çok sıkıldığını o yüzden çıktığını söyledi.
Evde sıkıldığını söyleyen bir vatandaş, “Korkuyorum ama ne yapalım. Dışarı çıkıyorum ama sosyal mesafeye dikkat ediyorum” cevabını verdi. 
Bir vatandaş ise, “Geziyorum ama insanlara sokulmuyorum, sokulmadıktan sonra bir şey olmaz. Çorum ilk sıraya geçti vakalarda. Yok yok diyorlardı Çorum’u da başa geçirdik” diye konuştu.
Türkiye’yi gezdiğini ancak korkmadığını ifade eden bir vatandaş, “Tedbirlere uyduktan sonra korkacak bir şey yok. Kendinizi kolladığınız sürece hiçbir problem yok” dedi.
Mecbur kalmadıkça sokağa çıkmadığını kaydeden bir vatandaş, “15 günde bir geliyorum çarşıya. Bugün de mecbur kaldım, düğünümüz var sarraftaki işlerimizi hallettik” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim