Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, kongre kapsamında koordinasyon kimyası, kristalografi, inorganik-organik materyaller kimyası, oksit bileşikleri, katalizörler, organometalik kimya, supramoleküler bileşikler, reaksiyon mekanizmaları, enerji ve fotokimya, biyoinorganik kimya, katı hal kimyası gibi pek çok konuda sözlü veya poster sunumları şeklinde bilimsel bildiriler sunulacağı belirtildi.

Kongreye farklı ülkelerden alanlarında tanınmış on farklı bilim insanının konuşmacı olarak davet edildiği Kongreye özel olarak, Elsevier tarafından yayımlanan ve SCI kapsamında taranan, etki değeri (impact factor) 2,011 olan “Journal of Molecular Structure, (JMS)” dergisi de 30 makalelik özel bir sayı çıkaracak. Derginin baş editörü Prof. Dr. Rui Fausto’nun da (Portekiz) davetli konuşmacı olarak katılacağı kongre de SCI kapsamında yayın yapan bir derginin kongreye özel bir sayı çıkarması Anorganik Kimya kongreleri geçmişinde ilk olduğu ifade edildi.

Yapılan açıklamada, kongrede sunulan bildirilerin talebe bağlı olarak özet veya tam metin olarak, ayrıca ISBN numarası alınarak çıkarılacak olan kongre bildiri kitabında da yayımlanacağı, Kongrede sosyal etkinlikler kapsamında, 5000 yıllık Hitit uygarlığına ev sahipliği yapan Alacahöyük ve Boğazkale (Hattuşa) bölgelerine geziler düzenleneceği, ayrıca Hitit Uygarlığı eserleriyle zengin Çorum Müzesi’nin de gezilecek yerler arasında olduğu belirtildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim