CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Dünya Barış Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, barışın, acil ve sıcak bir ihtiyaç olduğunu belirterek, gelecek kuşaklara barış iklimi bırakmanın herkesin görevi olduğunu söyledi.
Yıldırım’ın mesajı şöyle:
“Yaşadığınız hayat, oturduğunuz semt, ilçe, şehir ve ülke neresi olursa olsun tüm insanlığın bugün için en acil ihtiyacı ‘barış’.
Belki de ekonomik sorunlardan, kalkınmışlık ve gelişmişlik düzeylerimizden de daha önemli, acil ve sıcak bir ihtiyaç.
Kardeşin kardeşi, komşunun komşuyu, bölgenin bölgeyi, bir dinin bir mezhebin mensuplarının başka bir dini ve mezhebi hasım gördüğü ve tahammül edemediği, yaşam hakkı tanımak istemediği günlerden, yıllardan geçiyoruz.
Bombanın, silahın, katliamın adeta sıradanlaştığı, birileri tarafından sıradanlaştırılmak istendiği, nefret dilinin yaygınlaştığı, ötekileştirmenin marifet sayıldığı bir uçurumun kenarına doğru hızla sürüklenmekteyiz.
İşte böyle bir ortamda, gelecek nesillere, bugünkü ortama alternatif bir iklim bırakmak, bizim görevimiz.. Çünkü, çocuklarımız yarın bizlere dönüp soracaklar;
‘Anne, baba..O gün ortalık toz duman içinde iken, silahlar patlarken, nefret ve kin mermileri havada uçuşurken, sen ne yaptın?’ diye.
Bu dünyanın ve toplumun vicdan sahibi akıl ve izan sahibi insanları olarak, yani savaşı savunan bir avuç azınlığın karşısındaki vicdanlı çoğunluk olarak, güçlerimizi birleştirmemiz; barış…şimdi !... diye haykırmamız gerekiyor.”
Editör: TE Bilisim