Çorum Barosu tarafından hakimliğe geçenler ve meslek mensupları için düzenlenen iftar yemeği Vadi Restoran’da gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ’ın da hazır bulunduğu iftar yemeği öncesi konuşan Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, hayırlı bir iş için Çorum’dan ayrılacak ve hakimlik savcılık yapacak avukatlarla bir iftar yemeğinde buluşmak istediklerini anlattı. Çorum’dan ayrılacak olan meslektaşları ile birçok anıyı paylaştıklarını söyleyen Baro Başkanı Avukat Altan Akpınar, “Çorum Barosu ve avukatlık mesleğini unutmayacağınıza inanıyorum. Çorum Barosu’nu gittiğiniz yerlerde temsil edeceksiniz. Bu temsilin üst düzeyde olacağından şüphem yok. Ülkemizde yargıya olan güvenin dip yaptığı bir dönemde hakimlik ve savcılık yapacaksınız. Omuzunuzda büyük bir yükle bu mesleğe başlıyorsunuz. Bu zor dönemde adaleti hukuku ve hakkaniyeti düşünerek vicdan muhasebesi yaparak ve baskılara boyun eğmeyerek mesleğinizi icra edeceğinize eminim” dedi. Yapılan konuşmanın ardından yemeğe katılan Hakimlik mesleğine geçiş yapanlara plaket verildi.

Törende Mahmut Serkan Sancak’a plaketini Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, Melike Sancak’a plaketini önceki dönem baro başkanlarından Av. Fevzi Bilan, Hakan Ünal’a plaketini önceki dönem baro başkanlarından Av. Yücel Ilıman, Necati Onan’ın plaketini önceki dönem baro başkanlarından Av. Uğur Küçük, Serkan Erol’a plaketini önceki dönem baro başkanlarından Av. İbrahim Özyılmaz, Önder Faruk Seber’in plaketini Baro yönetiminden Av. Muhsin Kocasaraç ve Çağdaş Kaşıkçı’nın plaketini Baro Başkan Yardımcısı Av. Ayten Yılmaz Çetin verdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim