Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çorum’da 365 milyon TL yatırım bedelli 31 adet tesisin temelini atarak açılışını gerçekleştirecek. Bakan Eroğlu ayrıca 321 milyon TL tutarındaki 18 müjdeyi de Çorumlulara verecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yarın saat 11.30’da Mimar Sinan Cuma Pazarı (Semt Pazarı)’nda düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 365 milyon TL yatırım bedelli 31 adet tesisin temelini atarak açılışını yapacak.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun açılışı yapacağı tesislerin 11 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 6 adedi Orman Genel Müdürlüğü, 1 adedi Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ve 5 adedi de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çorum’a kazandırılacak. Prof. Dr. Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 8 adet tesisin de temelini atacak.
Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı çerçevesinde Çorum’a yapılması planlanan 321 milyon TL yatırım bedeline sahip 18 müjdeyi de açıklayacak. Bakan Eroğlu’nun temelini atacağı tesisler arasında Tımarlı Sulaması 2. Kısım İnşaatı, Sungurlu Ortakışla Göleti, Osmancık İncesu Göleti, İskilip Derekargın Göleti ile 4 adet taşkın koruma tesisi de yer alıyor.
Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle bölgede toplam 114 bin 430 dekar zirai arazinin suya kavuşacağı, böylece Çorum’un münbit topraklarına bereket katılacağı, ayrıca 2 ilçe, 4 köy ve 51 yerleşim yerinin de taşkın zararlarından korunacağı bildirildi. Bakan Eroğlu ayrıca 200 bin TL yatırım bedelli 5 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ)’nun açılışını yapacak. Bu istasyonlarla Çorum’daki hava hareketleri anında gözlemlenebilecek.
Son 13 yılda Çorum’a 7,56 milyar TL yatırım yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu yatırımın 942 milyon TL’sinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait olduğunu söyledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim