Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı ile halen Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren Veterinerlik bölümü öğretim üyeleriyle buluşan Ceylan, Veterinerlik Fakültesi’nin kurularak eğitim-öğretime başlaması için elinden gelen desteği sağlayacağını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile birlikte HİTÜ Senato Salonu’nda bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Ceylan, kendisinin de girişimleri ile Alkan’ın HİTÜ Rektörlüğü’nde göreve başlamasıyla üniversitenin büyük bir gelişim kaydettiğini bildirdi.

Çorum’un öğrenci sayısı 20 bine ulaşan ve kampüs sorununun çözülmesi ile birlikte de ivme kazanan üniversiteden en büyük desteği sağlık alanında aldığını, ilimizi sağlıkta bölgenin yıldızı yapmak istediklerini, bu konuda Tıp Fakültesi öğrencilerinin de eğitimlerine ilimizde başlamasıyla büyük mesafe alındığını anlatan Ceylan, sağlıkta önlerindeki en büyük iki hedefin Onkoloji Merkezi ile Diş Hastanesi’nin kurulması olduğunu anlattı. Çorum’dan artık kendi istemeden hiç kimsenin sevk edilmeyeceği bir sisteme doğru gidildiğini belirten Milletvekili Ceylan, “İlimizi tarım ve hayvancılıkta da bölge merkezi haline getirmek istiyoruz. Veterinerlik Fakültesi için çalışmalara başlandığını öğrendik. Bu konuda kısa sürede mesafe alacağımıza inanıyorum. Halen Alaca Avni Çelik MYO bünyesinde görev yapan 5 öğretim görevlisi arkadaşımız var. Onlardan da talebimiz kendi arkadaşlarını Çorum’a davet etsinler ve gerekli olan öğretim görevlisi sayısına biran önce ulaşalım. Çünkü Veterinerlik Fakültesi ilimize tarım ve hayvancılıkta çağ atlatacaktır. Alaca’da Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için çalışma sürmektedir. Avni Çelik MYO da bura ile entegre halinde faaliyetlerine devam edecektir. Ancak fakülte il merkezine kurulacaktır” dedi.

Çorum çiftçisine son 3 yıl içinde 327 milyon TL destek ödemesi yapıldığını belirterek ilimiz için önemli olan leblebinin hammaddesi nohut için bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Ceylan, nadasa bırakılan alanlara nohut ve mercimek ekiminin destek verilecek 10 il arasına alınacağını, Damızlık Düve Merkezi olarak belirlenen 22 ilden biri olduğumuzu, Cemilbey civarına 150 dönüm alana Teke İstasyonu kurulacağını, yem bitkilerinin yetiştirilmesine destek sağlanacağını, TKDK IPART 2 çağrı döneminde 60 milyon TL yatırım tutarlı 118 projenin onaylandığını ve bütün bu gelişmeler sayesinde Çorum’un tarım ve hayvancılıkta da atağa kalkacağını sözlerine ekledi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da toplantıda üniversitenin geldiği nokta hakkında çeşitli bilgiler verdikten sonra Veterinerlik Fakültesi için de kısa sürede sonuca ulaşacaklarına inandığını bildirdi. Alkan, özellikle doktorasını yapmış olan tüm öğretim üyelerini davet ederek bir ayda kadro garantisi verdiğini ifade etti. Görev süresinin 13 ay sonra dolacağını kaydeden Alkan halen dünya genelinde 25 bin üniversite arasından 12 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen 2 bin 300 sıralamasına geldiklerini, kendinden sonra gelecek arkadaşının ise ilk 500’leri zorlayacağına inandığını, çünkü 7 yıldır kendisinin verdiği mücadelenin çoğunun verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim