Çorum Veteriner Hekimler Odası tarafından Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla bir kutlama yemeği düzenlendi.
Cuma akşamı Anitta Otel’de gerçekleştirilen yemeğe Çorum Veteriner Hekimler Odası Başkanı Necati Yüce, Oda Yönetim Kurulu üyeleri, sektör paydaşları ve çok sayıda davetli katıldı.
Gecede bir selâmlama konuşması yapan Oda Başkanı Necati Yüce, Dünya Veteriner Hekimler Birliği tarafından 2000 yılından itibaren her yıl Nisan ayının son Cumartesi gününün “Dünya Veteriner Hekimler Günü” olarak kutlandığını anımsattı.
Veteriner Hekimlik eğitiminin başlaması ile birlikte hayvanlar üzerinde yapılan çalışmaların beşerî hekimliğin gelişmesine de büyük katkı sağladığını vurgulayan Necati Yüce, “Veteriner Hekimler; hayvan sağlığının yanı sıra insan sağlığının korunması, havyan refahının iyileştirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, zoonoz hastalıklarının önlenmesi, hayvan ıslahı, tıbbi araştırmalar ve biyolojik çeşitliliğin korunması alanında yaptıkları çalışmalarla insanlığa büyük katkılar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutlarım.” diye konuştu.
Daha sonra Necati Yüce, Çorum Veteriner Hekimler Odası eski Başkanı Arif Akar’a bir teşekkür plâketi verdi. Başkan Yüce, meslekte 40 yılını tamamlayan Ahmet Tüfekçi ile Mustafa Dobakçı’nın plâketlerinin ise her iki meslektaşının da şehir dışında olması nedeniyle daha sonra kendilerine ulaştırılacağını söyledi.
Veteriner Hekimler Odası’nın Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlama yemeğinde son olarak, “O Ses Türkiye” yarışmasıyla tanınan Nil Karataşoğlu sahne alarak davetlilere birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.











(Recep SERBES)



Editör: TE Bilisim