Kutlamaya Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum Ziraat Odaları Başkanı Mehmet Sayan, Amasya VHO Başkanı Kemal Doğan ve veterinerler katıldı.

Programda bir açılış konuşması yapan Çorum Veteriner Hekimler Odası Başkanı Arif Akar, Dünya Veteriner Hekimleri Günü’nün, Dünya Veteriner Hekimleri Birliği tarafından 2000 yılından bu yana her yıl Nisan ayının son Cumartesi günü kutlandığını kaydederek, “Veteriner hekimler, sağlık alanında, halk sağlığı çalışmalarında omuz omuza, dayanışma içinde olduğumuz bir mesleğin değerli mensuplarıdır. Veteriner hekimler, halk sağlığının korunması, küresel açlığın azaltılması gibi önemli hususlara katkılar sağlamaktadır. Veteriner hekimler kırsalda, köyde, ahırda, işletmede, merada ve yaylada üreticiye en yakın olan meslek grubudur. Veteriner hekim yetiştiricinin veya üreticinin aynı zamanda ailesinin bir ferdidir. Hayvanlarının can dostudur. Sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda, sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek ve sağlıklı kalkınmanın teminatı veteriner hekimlerdir” dedi.

Akar, konuşmasına şöyle devam etti; “Çünkü Biz veteriner hekimler Gıda güvenliğini temin etmek ve dolayısıyla insan sağlığını korumak için çalışmaktayız. Başta 200 ün üzerinde olan zoonoz hastalıklarla mücadele etmekteyiz. Tüberküloz, brusella, kuduz, kırım-kongo kanamalı ateşi, şarbon gibi hastalıklar bu zoonozların başında gelmektedir. Tüberkülozla bulaşık bir işletmeye, kuş gribi ile enfekte bir işletmeye, insanlara yardımcı olabilmek, insan sağlığını korumak, hastalıkla mücadele etmek için sağlığımızı feda ederek girmekteyiz. Bir hayvanın canını kurtarmak için gece gündüz demeden. Kar-kış demeden koşturuyoruz. Veteriner hekimlerimize hayvan sağlığı, gıda güvenilirliği ve dolayısıyla insan sağlığına sundukları katkılar nedeniyle teşekkür ediyor, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutluyorum.”

Gecenin geç saatlerine kadar devam eden kutlamada, geceye katılanlara plaket verildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim