Çorum’da bir kamu kurumunda görev yapan Duran Çolak, işleri nedeniyle Gazi Caddesi’nde bulunan bir bankaya gitti. Çolak’ın iddiasına göre aracını engellilerin araçları için ayrılmış bölüme park edip bankaya girdi. İşlemlerini halleden Çolak daha sonra iş yerine geri döndü. Bir süre sonra ise PTT yolu ile kendisine 190 TL tutarında para cezası gönderildi. Emniyet’le görüşen Duran Çolak her hangi bir sonuç alamayınca sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi verdi. Kendisinin bakanlık tarafından verilen yüzde 40 raporunun bulunduğunu belirterek, verilen cezanın iptali için hukuk mücadelesi başlattığını söyledi.

% 40 bedensel engelli olduğunu belirten Çolak, “İnönü Caddesi’nde engelliler için tahsis edilen yol kenarına park ettim. Engelli kimlik kartımı da aracımın önüne koydum. Sonra da bankadaki işlemlerini yapıp bölgeden ayrıldım. Bir süre sonrada PTT yolu ile 190 TL, para cezası gönderildi. Kime gittiysem derdimi anlatamadım. Adı üstünde ben engelliyim ve raporum var. Üstüne üstlük o gün aracımı engellilerin araçları için ayrılmış bölüme park ettim. Bana bu ceza neden gönderildi? Halen anlamış değilim” dedi.

Cezaya şaşıran Çolak, Emniyet Müdürlüğü’ne giderek durumu anlattı. Görevli polislerin, “Ceza kesildiği için geri alınamaz. Ancak, dava açarak sorunu giderebilirsiniz” dediğini anlatan Çolak, bunun üzerine Çorum Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurup, cezanın iptali için dilekçe verdiğini söyledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim