Bu yıl 26.’sı kutlanmakta olan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Ziyarette mükelleflerin yarısına yakınının ÇESOB üyelerinden meydana geldiğini ifade eden Sormaz, tüm esnafa hayırlı kazançlar diledi.
Konuşmasında mükelleflerin ödevlerini yerine getirmesi konusunda bürokrasiden zorlaştıracak engellerin kalkması gerektiğini ifade eden İl Defterdarı Ali Sormaz, “vergi vermek kutsal bir görevdir ve vergi verenin elini öpmek gerekir” dedi. Kanun çerçevesinde iki tarafında birbirine muhtaç olduğunu vurgulayan Sormaz, üreten ve vergisini veren insanların bu gayretlerine destek olmak gerektiğini belirtti.
Medeni ülkelerin sahip olduğu refah düzeyine Türkiye’nin de erişebileceğini, bunun için de omuz omuza hareket edip kenetlenmenin şart olduğunu söyleyen Ali Sormaz, aynı hedefe doğru yürünmesi durumunda sıkıntıların da ortadan kalkmış olacağını dile getirdi.
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Kılıç da konuşmasında defterdarların yarına gidilirken daha önce insanların çekindiğini ancak artık bu durumun ortadan kalktığını söyleyerek yukarıdakilerin durumunun personele de yansıdığını ve insanların alınterini gelerek gönül rahatlığı ile devletine verebildiğini söyledi. Ödenen vergilerin nerelere gittiği konusunda esnafın şüphesinin bulunmadığını ifade eden Kılıç, yapılan yol, havaalanları ve demiryollarının bu ülkeye hizmet vermek için olduğunu anlattı.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim