Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Vergi Haftası nedeniyle İl Defterdarı Ali Sormaz’a kutlama ziyaretinde bulundu. TSO Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik ile Halkbank Çorum Şube Müdürü İsmail Karabay’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ziyarette Başaranhıncal, Vergi Haftası’nı kutlayarak Defterdar Ali Sormaz’a ve tüm kurum çalışanlarına çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette açıklamalarda bulunan Defterdar Ali Sormaz, iş dünyasının, özellikle de üretenlerin kendileri için muteber olduğunu söyledi.
TSO yöneticilerinin de birer mükellef olmanın yanı sıra, mükelleflerin temsilcileri olduklarını, dolayısıyla ziyaretlerinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Sormaz, “Maliye teşkilatı olarak sadece bizim için değil, bütün ülke için önemlisiniz. Ülkemizin üreten insanlara ihtiyacı var” dedi.
Kurum olarak temel amaçlarının, mal ya da hizmet olsun üretimin tamamını takip etmek olduğunu ifade eden Sormaz, bu konuda her geçen gün yeni gelişmeler kaydettiklerini vurguladı. Ekonominin tamamını kayıt altına aldıklarında, mevcut kayıt içerisinde olanların yükünü hafifletebileceklerini ifade eden Sormaz, “Gerçekten kayıt altında olan mükelleflerimizin yükünü hafifletmek istiyoruz. Kayıtlı mükelleflere jest yapmamız lazım. Bu anlamda son dönemde güzel gelişmelerin yaşandığına hep birlikte şahit oluyoruz. 75 bin TL’ye kadar olan gelirlerin vergi muafiyeti, genç girişimcilere uygulanan vergi muafiyeti ve öğrencilerin pasaport harçları gibi konularda güzel gelişmeler yaşandı. Bundan sonraki süreçte de güzel gelişmelerin yaşanacağını hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, kayıtlı mükelleflerin ödüllendirilmesi konusunda konunun diğer muhatabı olan Maliye tarafıyla aynı fikirde olmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyledi. Vergi ödemeyene ceza uygulamasının değil, vergisini ödeyene jest yaparak vergide daha teşvik edici bir sistemin hayata geçirilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade eden Başaranhıncal, 27. Vergi Haftası’nın bu konuda bir milat olmasını temenni ettiğini sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim