İl Defterdarı Ali Sormaz, 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’na bir kutlama ziyareti gerçekleştirdi.
Dün gerçekleşen ziyarette Ali Sormaz’a Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak, Defterdar Yardımcısı Mehmet Tural ve Gelir Müdürü Nazlı Keleş eşlik etti.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik tarafından ağırlanan Defterdar Sormaz, iş dünyasının ve tüm mükelleflerin Vergi Haftası’nı kutladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TSO Başkanı Başaranhıncal, vergi vermenin bir vicdan meselesi olduğunu belirterek, “En büyük müfettiş, insan vicdanıdır. Verginin tabana yayılması konusunda toplum bilinci artırılmalıdır. Son yıllarda Maliye Teşkilatı’nda ‘polisvari’ bir uygulamadan daha insan odaklı bir yaklaşıma geçildiğini görüyor ve iş dünyası olarak bu yaklaşımı olumlu bulduğumuzu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.
Çetin Başaranhıncal ayrıca, oluşturulan ihbar hatları konusunda yaşadıkları sıkıntıları Defterdar Sormaz’a aktardı. Asılsız ihbarların, firmaların itibarını zedelediğini ve rekabet gücünü zayıflattığını vurgulayan TSO Başkanı, “Canı sıkılan herkes, ihbar hatlarını kullanıyor. Bu hatlara iletilen ihbarlar, oluşturulan bir komisyon tarafından ön elemeden geçirildikten sonra işleme konursa daha isabetli bir yol izlenmiş olur. Aksi hâlde, asılsız bir ihbar nedeniyle firmalar zor durumda kalmakta, diğer şehirlerdeki rakipleriyle rekabet etmekte sıkıntıya düşmektedir.” ifadelerini kullandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim