Defterdar Ali Sormaz, bu yıl 26’ncısı kutlanacak olan Vergi Haftası ile amaçlananın kayıt dışılığı en aza indirerek vergiden elde edilen gelirin tabana yayılması olduğunu dile getirdi.
Defterdar Yardımcısı Mehmet Tural, Gelir Müdürü Nazlı Keleş ve Vergi Dairesi Müdürü Cüneyt Solak’ın katılımı ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Defterdar Sormaz, “Vergi Haftası nedeniyle şehirde her platformda verginin konuşulmasını arzu ediyoruz. Bu hafta dolayısıyla vergiye gönüllü uyumu arttırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Verginin, devletin en önemli maliye politikalarından birisi olduğunu kaydeden Sormaz, “Toplanan vergi ile gelir dağılımı düzenlenmektedir. Bizim kişilerden daha fazla vergi almak gibi bir amacımız yok. Vergi Haftası ile vermek istediğimiz mesaj, gelirin tabana yayılması ve kayıt dışında kalan alanın daraltılmasıdır” şeklinde konuştu.
26'ncı Vergi Haftası’nın 23 Şubat - 1 Mart 2015 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını dile getiren Sormaz, şu açıklamayı yaptı:
“Bu haftanın vergi haftası olarak kutlanmasının amacı; kamuoyunda vergi bilincini oluşturmak, verginin önemim toplumun tüm kesimlerine anlatabilmek ve vergiye gönüllü uyumu artırmaktır.
Her yıl olduğu gibi bu yılda defterdarlığımızca toplumda vergi bilincinin artırılmasına yönelik ilk olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk sunarak, anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacaktır.
Açılış merasiminin ardından başta Valilik Makamı olmak üzere bazı resmi daire ve meslek odaları ziyaret edilerek toplumun vergiye gönüllü uyumu konusunda destekleri istenilecektir.
İlimizde ilk üçe giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ve diğer mükelleflere yönelik düzenlenecek törende vergi haftası anısına hazırlanmış plaket ve onur belgeleri sunulacaktır. Çorum SMMO salonunda vergi konulu konferans düzenlenecektir.
Vergi dairesi görevlileri tarafından ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki bazı okullarda vergi konulu konferanslar verilecek, öğrencilerin vergi dairesini ziyaret edip tanımaları sağlanacak ve bu ziyaretlerde öğrencilerimize bazı hediyeler verilecektir.
İlimizde alış veriş merkezlerinin olduğu yerde danışma ve bilgilendirme amaçlı stantlar kurulacak, Başkanlığımızca gönderilen rehber ve broşürlerin dağıtımı yapılacaktır.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gönderilen afişlerin, vergi dairesi girişlerine, servis ve denetim araçlarına, mükelleflerin ve vatandaşların yoğun olarak gittiği kamu kurum ve kuruluşlarına ve meslek odalarına ve toplu taşıma araçlarına asılması sağlanacaktır.
İlimizde bulunan Sevgi Evlere Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu ziyaret edilecek Defterdarlığımızca alınan hediyeler verilecektir.
Hafta boyunca vergi dairesi müdürlüklerinin yetki alam içerisindeki gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinden beyan ve ödemelerini zamanında yerine getirenler arasından seçilecek mükellefler işyerinde ziyaret edilecek ve defterdarlığımızca alman hediyeler verilecektir.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim