Bakan Ağbal, Ankara’daki “Kayıtdışı Ekonomiyle Mücadele Zirvesi”ne katıldı. Programın açılışında konuşan Bakan Naci Ağbal, “Kayıtdışı ekonomi konusunu detaylarıyla tartışacağımız bir çalıştayı hep beraber başlatıyoruz. Kayıtdışı ekonomi ile mücadele noktasında yapmamız gerekenleri beraber tartışıp, konu ile ilgili yaptıklarımızı ve bundan sonra yapacaklarımızı gözden geçirme imkanına kavuşacağız” diye konuştu.

Geçen sene Ağustos ayında yasalaşan “Yeniden Yapılandırma Yasası” ile vadesinde ödenmemiş borçlar için 36 aya varan taksitlerle bu borçların ödenmesi imkanını sağladıklarını belirten Ağbal, düzenleme ile mükelleflerin vergi, prim, trafik ceza, motorlu taşıt, gümrük vergisi, askerlik cezası, nüfus cezaları gibi borçlarına ödeme imkanı sağlandığını, bugüne kadar vergi dairelerinde yaklaşık 80 milyar, SGK da 40 milyar olmak üzere 120 milyar liralık alacağın yapılandırıldığını ve bu kapsamda tahsilatın da 18.2 milyar liraya ulaştığını vurguladı.

Bakan Ağbal bu borçlar için sürenin azaldığını hatırlatarak haftasonu Cumartesi ve Pazar günleri vergi dairelerinin tüm gün açık olacağını sözlerine ekledi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim