Vali Ahmet Kara, 27. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında İl Defterdarlığı’na bir kutlama ziyareti gerçekleştirdi.
Defterdar Ali Sormaz’ın ev sahipliğinde dün gerçekleşen ziyarette tüm kamu kurumlarının müdürleri hazır bulundu.
İlk olarak söz alan Defterdar Sormaz, Vergi Haftası’nın 1990 yılından bu yana çeşitli etkinliklerle kutlandığını anımsatarak, “Vergi Haftası’yla toplumda vergi bilinci oluşturarak, kayıt dışılığı en aza indirmek ve vergiyi tabana yaymak amaçlanmaktadır.” dedi.
Çorum’da vergi toplama oranının yüzde 76 düzeyinde gerçekleştiğini belirten Defterdar Sormaz, Vali Kara’ya ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Vali Ahmet Kara ise verginin ülke ekonomisi açısından önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, “Vergi toplanırken vatandaşa kolaylık sağlanır, adil bir vergilendirme yapılır ve ne kadar tabanda yaygınlaştırılırsa, toplanan vergilerin kamu hizmetlerine dağılımı da o derece kolay ve fazla olacaktır.” diye konuştu.
Türkiye’nin yeraltı kaynakları konusunda zengin bir ülke olmadığına dikkat çeken Vali Kara, “Bu nedenle vergi, bizim ülkemiz için önemli bir gelir kaynağı teşkil ediyor. Devlet’in amacı vergiyi en iyi şekilde toplamaktır. Vatandaş da en iyi şekilde vergisini vermelidir. Bunun sağlanabilmesi için vergi adaleti sağlanmalı, tabana yayılmalı ve vergi toplanırken vatandaşa kolaylık sağlanmalıdır. Eğer vergi gelirleri, kamu hizmetlerine sağlıklı bir şekilde yansıtılırsa halkın vergisini ödemesi de daha gönüllü hâle dönüşecektir.” ifadelerini kullandı.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim