Çorum’un esnafa yönelik kurulan ilk nakliyat şirketi olan Ocak Nakliyat, 43 yıldır aralıksız bir şekilde hizmet sunmaya devam ediyor.
Uğur Soyocak tarafından 1973 yılında kurulan ve o tarihten bu yana her geçen gün kendini yenileyerek büyüyen Ocak Nakliyat, “Günlük” ve “Aktarmasız” teslimat yapmasıyla artık kargo şirketleri kadar iddialı bir konuma gelmiş durumda…
Mesleğe nakliyeci olarak başlayan Uğur Soyocak, Çorum’a damperli kamyonu ilk getiren kişi olmasının yanı sıra 1975 yılında Çomar Barajı inşaatında da çalışmış…
Çorum’un en eski ambarı olduklarını belirten Uğur Soyocak, Ulaştırma Bakanlığı’na ait her türlü belgeye sahip olduklarının altını çiziyor.
Ayrıca yine Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen “Üst Düzey Yönetici” belgesi de almış olan Uğur Soyocak; başta İzmir, İstanbul ve Ankara’ya gidiş-geliş olmak üzere günlük teslimat yaptıklarını vurguluyor.
Uğur Soyocak, özellikle Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalar başta olmak üzere tüm ticarî işletmelere ve şahıslara; küçük bir zarftan, her ebat ve türde emtiaya kadar taşımacılık hizmeti sunduklarını anlatıyor.
“Bugün 7 araç ve 8 personelimizle haftada 3 gün İskilip’e, 2 gün ise Alaca ve Sungurlu’ya çalışıyoruz. Günlük ve aktarmasız teslimat yaptığımız için kargodan daha iddialıyız.” diyor.


Uğur Soyocak kimdir?
1952 yılında Çorum’da dünyaya gelen Uğur Soyocak, İskilip Lisesi’nin ardından 1976’da Çorum Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi.
Ailesinin sürdürdüğü Velipaşa Hanı’nın işletmeciliğini devraldıktan sonra Ocak Nakliyat’ın temellerini burada atan Uğur Soyocak, bir süre Hıdırlık civarında faaliyet gösterdi.
Askerliğini 1978-1980 yılları arasında İzmir ve İstanbul’da Ulaştırma Asteğmen olarak yaptı.
Uğur Soyocak, evli ve 2 çocuk babası… Oğlu, jeoloji mühendisi; kızı ise biyolog…


2004 yılından bu yana Akpınar Caddesi’nde faaliyetini sürdüren Ocak Nakliyat, özellikle günlük ve aktarmasız teslimat konusunda çok iddialı…

- Recep SERBES’in Özel Haberi -
Editör: TE Bilisim