Milletvekili Ceylan, beraberinde AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Nalçacı ve bazı partililer olduğu halde, Tokat Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılan camide inceleme yapan Ceylan, cami müezzini Mustafa Ünlü'den bilgiler aldı.
Onarım çalışmalarının Aralık ayı sonuna kadar tamamlanacağını ve caminin 2016 yılının başında yeniden ibadete açılacağını belirten Ceylan, "Caminin tavanındaki ve mihraptaki kök boyaları orijinalliğini koruyor. İl Başkanlığım döneminde aktırdığımız ödeneklerle birlikte Velipaşa Camii'nin onarımı 270 bin liraya maloldu. Çorum'un tarihine ve kültür varlıklarına sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Velipaşa Camii yanında bulunan Velipaşa Konağı'nın daha önce Çorum Belediyesi tarafından restore edildiğini hatırlatan Ceylan, Velipaşa Camii'nin de onarım çalışmaları tamamlandığında ortaya güzel bir tarihi doku çıkacağını, Velipaşa Konağı ve Camii'nin bölgeye ayrı bir güzellik getireceğini kaydetti.
Ceylan, " Sayın Belediye Başkanıma da tarihe ve kültüre verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum. Hitit Gıda'nın yerinde bulunan Velipaşa Hanı da bir süre önce Çorum Belediyesi tarafından devralınmış ve restorasyon çalışmalarına başlanmıştır. Velipaşa Konağı, Cami ve han birlikte güzel bir üçgen oluşturulacaktır.” şeklinde konuştu.
Milletvekili Ceylan, verdiği destek ve katkılardan dolayı ÇEKÜL Vakfı Başkanı, hemşehrimiz Prof. Dr. Metin Sözen'e de teşekkürlerini ifade etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim