“Yarışmak Bahane Okumak Şahane” adı altında gerçekleştirilen ödüllü kitap okuma yarışmasına çok sayıda veli katıldı.

Okul Müdürü Haydar Deveci, yarışmayı velilerin ve öğrencilerin kitap okumaya ilgilerini artırmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Bu organizasyonla ebeveynlere kitap okuma bilinci kazandırmak istedik.” dedi.

Yarışma kapsamında Pdr. Dr. Fatih Kalkınç’ın “Okul Evde Başlar” adlı kitabını okuyan veliler daha sonra çoktan seçmeli test şeklinde sınava girdiler. Sınav bitiminde sonuçlar hemen açıklanarak dereceye giren velilere ödülleri verildi.

VELİLER SONUÇTAN MEMNUN

Yarışmaya katılan velilerden Nagehan Uslu düşüncelerini, “Sürekli sınavlara sokulmak zorunda bırakılan çocuklarımızın psikolojisini daha iyi anladık. Sınavda ter döküp çocuklarımızla empati kurmuş olduk.” şeklinde aktarırken, Derya Çıtak Koçyiğit ise “Okuduğunu anlayabilmek, anladığını bir başkasına aktarabilmek, dolayısıyla sağlıklı bir iletişim kurabilmek için ve kültür düzeyini artırmak adına okumanın ne derece önemli olduğunun farkındayız. Bu sebeple projenin önümüzdeki dönemlerde de devam ettirilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Bir başka yarışmacı veli Nurgül Çelebi ise “Okuduğumuz kitaptan pratikte uygulanabilecek birçok yeni bilgi öğrendik. Çocuklarımızı yetiştirirken daha dikkatli olacağız. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

2-B Sınıfı Öğretmeni Abdulbaki Altunay ise ebeveynlerin çocuklara rol model olduklarını belirterek, “Çocuklarımız söylediklerimizden daha çok yaptıklarımızla ilgileniyor. Anne-baba olarak onlara rol model olma anlamında bu yarışma önemli bir misyonu yerine getirdi. Velilerimiz çocuklarının geleceğini düşünerek, onlar için okudular. Kaybedeni olmayan bir yarışmaydı.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim