Eğitim seminerinin açılışında konuşan okul müdürü Ender Özcan Özçakır, ailenin eğitimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ifade etti. Çocuğun başarısının ancak okul-aile-çocuk işbirliğiyle geleceğini dile getiren Özçakır, bu işbirliğinin zayıf olması halinde çocuğun eğitiminin kalitesinin de düşeceğini anlattı.
Okul yönetimi ve öğretmenler olarak çocuklara hizmet etmek ve bölgenin yıldızı olmak için çalıştıklarını söyleyen Özçakır, Okul olarak öncelikli amaçlarının yüreği vatan ve millet sevgisi dolu, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, gelenek ve göreneklerimize bağlı, farklılıklara saygı duyan ve bir arada yaşama kültürü olan, özgür bir birey olmanın yanında toplumsal olaylara karşı duyarlı bir birey yetiştirmek olduğunu belirtti.
Özçakır, “Bunlar olmadan sadece akademik başarının bireyin kendisine olmadığı gibi topluma da hiçbir yararı yoktur.   Bu noktadan hareketle yüksek bir gayretle çalışan tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Sınıflarda yürütülen eğitim öğretim faaliyetleri dışında rehberlik servisimiz de öğrencilerimize ve ailelerimize her konuda destek olmakta ve aile eğitimi çalışmalarını yürütmekte. Geçen yıl okulumuzda gerçekleştirilen aile eğitim faaliyetlerinin çok verimli olduğunu gördük. Bunda şimdi başka bir okulda Müdür Yardımcısı olan Rehberlik Öğretmenimiz Turabi Ağlamaz’ın çok büyük katkıları oldu. Sizlerin huzurunuzda ona teşekkür ediyor Allah yolunu açık etsin diyorum. Bugün aile eğitimi çalışmalarımızın ilkini gerçekleştiriyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Rehberlik öğretmeni Caner Turan da velilere okul uyumu hakkında bilgiler verdi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim