Seminerin açılış konuşması yapan rehber öğretmenlerden Mehmet Kaşka, seminerin konusu hakkında velilere bilgi vermesinin ardından özellikle velilerin gençlerle iletişimi konusuna dikkat çekti. İletişim esnasında beden dili ve sesin önemine dikkat çeken Kaşka, gençlerle iletişim esnasında bu iki faktöre özellikle dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Velilerin iletişim sırasındaki hatalarından da söz eden Mehmet Kaşka, iletişim esnasında iletişim sırasında gençlere değerli olduklarının hissettirilmesi gerektiğini, empati kurmalarını ve rol model olduklarını unutmamalarını tavsiye etti.
Elif Karalı da seminerde madde bağımlılığı, bağımlılık yapan maddeler, kime bağımlı denir, bağımlı kişilerin tespiti, gençleri madde bağımlılığından korumak için uygulanması gereken koruyucu etmenler nelerdir konularına açıklık getirdi.
Gençleri bağımlılığa iten etmenlerin neler olduğu, bağımlı olan bireyin nasıl tespit edileceği konusunda bilgi veren Karalı, madde bağımlısı olan gençlerin sergilediği tutum ve davranışların ergenliğe giren gençlerle aynı olduğunu ve bu nedenle şüpheli durumlarda mutlaka bir uzmandan yardım alınması gerektiğini söyledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim