İsmail Kakaç İlkokulu ve Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen seminere İsmail Kakaç İlkokulu Müdürü Ender Özcan Özçakır, Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer ve psikolog Havva Kahraman ile çok sayıda veli katıldı. 

Seminer öncesinde konuşan okul müdürü Ender Özcan Özçakır, aile eğitimi konusunun “Çocuklarda Görülen Davranış Sorunları” olduğunu ifade etti. Çocuklarda olumlu davranış kazandırmanın ancak ailenin gerekli bilgi ve beceriye sahip olmasıyla mümkün olduğunu belirten Özçakır, bu nedenle ailelerin çocuk eğitimi konusunda ne kadar doğru bilgilere sahip olurlarsa çocukları ile kuracakları iletişimde de o derece başarılı olacaklarını düşündüklerini vurguladı. Eğitim-öğretim faaliyetlerinde okul sıralarında çocukları hayata hazırlarken, veli eğitimleri ile de anne-babaları hayata hazırladıklarını ifade etti.

Yapılan konuşmanın ardından çocuklarda görülen davranış bozuklukları, sebepleri ve bu konuda aileye düşen sorumluluklar konusunda bilgiler verildi.  Seminer, psikolog Havva Kahraman’ın velilerin sorularını cevaplamasıyla sona erdi. 

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim