Eğitim-Sen Çorum Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, 1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklama yaptı.
1 Mayıs’ın Çorum’da her zamankinden daha renkli ve daha coşkulu bir şekilde kutlandığını belirten Veldet, kutlamalarda sendikalar başta olmak üzere demokratik kitle örgütlerinin, derneklerin, kurumların ve siyasi partilerin büyük emeğinin bulunduğunu söyledi.
Tüm bu güzelliklere rağmen kutlamalarda birtakım olumsuzlukların da yaşandığını belirten Veldet, “İşçiler, emekçiler ve emek dostları olarak taleplerimizle, rengârenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla, karanfillerimizle tek yürek olup bayramımızı kutladık. Fakat bu 1 Mayıs’ta Çorum’da bir tek olumsuzlukla karşılaştık. O da Çorum Emniyet Müdürlüğü’nün 1 Mayıs eyleminin yürüyüş boyunca çift taraflı çektiği bariyer olmuştur. Bu demokrasiye çekilmiş bir bariyerdir. Bu uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.
Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bu bariyerler halkımızla bizi ayıran bir tecrit politikasıdır. Taksim Meydanı’na konulan otoriter yasak ilimizde de kendisini bariyer olarak ortaya çıkarmıştır. Valilik ve Çorum Emniyet Müdürlüğü şunu çok iyi bilmelidir ki; bizler yaklaşık 20 yıldır 1 Mayıs’ı her zaman barış ve kardeşlik içinde bayram havasında kutladık. Bundan sonra da böyle kutlamaya devam edeceğiz. Bizler böyle akıl almaz bir uygulama ile karşılaşmak istemiyoruz.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim