Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Evliya Çelebi Programı "Vatanıma Gidiyorum" Projesi kapsamına ilimize gelen 20 Kur’an Kursu öğrencisi İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret ettiler.
Öğrencilerle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Sizleri burada misafir etmekten dolayı mutluyuz. Yurt dışında yaşayıp Türkiye ile bağlantısı devam eden gençlerimiz asli unsurlarını, benliklerini, anadillerini unutmuyor. Tatillerinde bile ülkemize gelmeyip başka ülkelere gidenlerin olduğu günümüzde “Vatanıma Gidiyorum” Projesini çok önemli buluyorum. Bu nedenle bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum. Artık ülkemizdeki şartlar Avrupa’dan daha iyi. Sizlerin üniversiteyi burada okumanızı istiyorum. Kendinize hedef belirleyip çok çalışarak örnek olmak size düşen önemli bir görev olduğunu, Türkiye’yi, değerlerimizi temsil ettiğinizi unutmayın. Sizlere güveniyoruz” dedi.
Proje ekibi, 10-12 Ekim tarihlerinde Konya’da Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesinde misafir olarak 57 ülkeden gelen öğrenciler ile birlikte derslere katıldılar. Ayrıca Konya ve Nevşehir illerinin tarihi ve kültürel mekânları gezdiler.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) IslamıscheGemeındezuWıttene.V. (Witten Sultan Ahmet Camii), Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇORİMDER ortaklığında gerçekleştirilen “Vatanıma Gidiyorum” projesi ile 20 Kuran Kursu öğrencisi 8 gün ilimizde misafir edilecek.
Misafir öğrenciler, Çorum Belediyesi kültür merkezlerinde ebru, tezhip vb. kültürel etkinliklerin yanı sıra sportif etkinliklere katılacaklar. Günü birlik Amasya, İskilip, Alaca ve Osmancık ilçelerine geziler yapılacak. Proje süresince katılımcı gençler, Çorum İmam Hatip Okullarından öğrenciler ile birlikte 20 Ekim 2016 Perşembe günü şiir gecesi düzenlenecek.
“Vatanıma Gidiyorum” projesi ile; Almanya’da yaşayan üçüncü ve dördüncü kuşak gençlerin dini ve milli değerlerini sağlamlaştırarak, ülkemiz ile bağlarının güçlendirilmesi amaçlanmakta.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim