Vali Ahmet Kara, Bu yıl 27.’si kutlanmakta olan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Anitta Otel’de gerçekleştirilen belge töreninde yaptığı konuşmada tarihte bütün devletlerin düzenli bir vergi sistemi bulunduğunu ifade ederek, Osmanlı’nın surları döven toplarının bu vergiler sayesinde yapıldığını dile getirdi.
Batının 5. kol faaliyetlerinin ülkemizde de yürütüldüğünü ve Osmanlının vergi açısından çöktüğünü anlatan Vali Kara, “Ne zaman Osmanlı vergi toplayamaz duruma düştü dış kaynaklardan borç almaya başladı o zaman yabancı ülkeler vergi toplamaya başladı bu ülkede. Vergi sistemi çöken milletler de çökmeye mahkumdur. Yatırımların hepsi sizin vergilerinizle yapılıyor” dedi.
Askerlik yapanlar nasıl vatan görevi yapıyorsa, vergisini ödeyenlerin de vatan görevi yaptığını ve vergi vermeyenlere göre vatanını daha çok sevdiğini ifade eden Vali Kara, vergilerin olmadığı takdirde vatanın işgalinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Vergi toplanamaması durumunda hizmetlerin verilemeyeceğini ve salgın hastalıkların olması, sağlık sisteminin çökmesinin normal hale geleceğini anlatan Vali Kara, “Vergisini ödeyen insanlar vatan görevini en iyi yapan insanlardır. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Vergi verenler bu memleket için fevkalade önemlidir. Mal vermek malından vermek babayiğit işidir. Vergi dairesi ve defterdarlık çalışanlarına da hep söylüyorum, devletin işi de vatandaşın işini kolaylaştırmaktır. Vergi ödemek için gelen vatandaşa güleryüzle davranın ve işlerini kolaylaştırın” dedi.





(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim