Türkiye’de sanayi dışında konutlarda doğalgaz kullanan ilk ilçe olan Sungurlu’da 10 yıldır vatandaşlar doğalgaz ateşiyle ısınıyor.
2006 yılında doğalgaza kavuşan ilçede 10 bin abone doğalgaz ile hem ısınıyor hem de doğalgaz ateşiyle pişmiş kahvesini içiyor.
Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Karacif, doğalgazın ilçeye geliş serüvenini anlattı.
Doğalgazı “Asrın nimeti” olarak değerlendiren Ahmet Karacif, Sungurlu’nun doğalgaza kavuşmasından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.
Sungurlu halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu vurgulayan Karacif, “Doğalgaz rüyamız 2005 yılında başlamıştı. Çorum'da doğalgaza geçilmesinin ardından ilçe belediye başkanlarının katıldığı bir toplantıda Sungurlu olarak doğalgaza geçme isteğimizi dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’e ilettim. Yapılacak yasal düzenlemelerin ardından bu talebimizin yerine getirilebileceği cevabını aldım.
Enerji Piyasası Üst Kurulu'ndan Sungurlu’ya doğalgaz bağlanması için uzun süre yaptığımız çalışmalar olumlu sonuçlandı. Çorumgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı’nın da kabul etmesiyle doğalgazın ilçeye gelmesi için ilk adım atıldı. Çorum Gaz yetkililerinin gayretiyle 15 Haziran 2006 tarihinde Sungurlu'da doğalgaz çalışmaları başladı. 29 Aralık 2006 tarihinde düzenlenen törenle Kurban Bayramı öncesinde ilçeye doğalgaz verilerek vatandaşlara çifte bayram sevinci yaşatmış olduk. Doğalgaz ile Sungurlu'yu çağın temiz enerjisine kavuşturduk. Doğalgaz ilçemize ve değerli Sungurlu halkına hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

“VATANDAŞLAR DUA EDİYOR”
İlçede karşılaştığı herkesin kendisine teşekkür ettiğini anlatan Karacif, “Doğalgazın ilçeye gelmesiyle yaşadıkları konfordan dolayı vatandaşlar bana dua ediyor. Doğalgaz; mutfakta, banyoda ve ısınmada halkımıza hatırı sayılır kolaylık sağladı. Ev hanımlarının yüzü güldü. Doğalgazdan önce ilçenin havası çok kirliydi, şimdi ise doğalgaz sayesinde ilçe halkı temiz bir hava teneffüs ediyor. Doğalgaz her yönü ile vatandaşa büyük bir katkı ve konfor sağladı.” dedi.
Sungurlu’nun şanslı bir ilçe olduğunun altını çizen Karacif, “Sungurlu, Ankara-Samsun karayolu üzerinde olmasıyla Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlaması, gerekse Rusya’dan doğal gaz getirilmesi için uygulamaya konan Mavi Akım Projesi’nin Sungurlu’dan geçmesi, o dönemde ilçenin kaderini değiştirdi. Sungurlu, Türkiye’de konutlarda doğalgaz kullanan ilk ilçe unvanını aldı.
Doğalgazın ilçeye kazandırılmasında emeği olan başta dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Muzaffer Külcü ve Ali Yüksel Kavuştu, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorumgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı, Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman ve hayata geçirdiğimi projelerimizde her zaman yanımızda ve destekçimiz olan ilçe halkına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Ahmet Karacif, ayrıca doğalgazdan sonra ilçeye BOTAŞ’ın Kompresör İstasyonunu da kazandırdıklarını sözlerine ekledi.
(Sungurlu Gündem)
Editör: TE Bilisim