Dernek binasını gezerek incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, derneğin güzel hizmetlerde bulunacağına inandığını söyledi. Derneğin merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi görüşleri doğrultusunda dik bir duruş sergilediğini belirten Başkan Külcü, “Türkiye’nin içerisinden geçtiği zor süreçte milletin yanında durarak Muhsin Yazıcıoğlu siyasetinin devamı olduğunu iddia edenlere karşı ne kadar millî ve yerli olduğunuzu gösterdiniz. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Dernek Başkanı Fatih Yücel ve dernek yönetim kurulu üyelerine Muhsin-i Tavır Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin farklı bir dernek olması gerektiğini söyleyen Başkan Külcü, “Derneklerin standart olarak yaptığı bir takım işler var. Sizin bu tür rutin işlerden farklı bir şey yapmanız gerekiyor. Örneğin birkaç öğrencinin eğitim sürecinde destekçisi olarak onların vatanına milletine kazandırılan güzel gençler olmasını sağlayabilirsiniz. Yahut sanayide çalışan çıraklardan, kalfalardan bir ekip kurarak onları ecdadın dünyada eşi benzeri olmayan ahilik anlayışı ile yetiştirebilirsiniz.” diye konuştu.

Başkan Külcü, derneğin bu tür faaliyetlerinde Çorum Belediyesi olarak her zaman destekçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

“SURİYE’DEKİ SAVAŞ, VERASET SAVAŞIDIR”

Suriye’de uzun zamandan beri devam eden savaşın tesadüfen ortaya çıkmış bir savaş olmadığını vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Suriye’de emperyalist güçler, destekledikleri gruplar vasıtasıyla bu savaşın içerisinde bulunuyor. Dolayısıyla bu savaş emperyalistlerin veraset savaşı yaptığı, adı konmayan bir 3. dünya savaşıdır. Herkesin Suriye üzerinde farklı emelleri var. Bunlardan biri de Türkiye’yi İran’la karşı karşıya getirmek ve olası bir savaşı başlatmaktır. Bu şekilde Türkiye’nin gelişmesi, bölgesinde bir güç haline gelmesi önlenmiş olacak. Bunun için bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız ve bu şer odaklarının oyunlarına gelmemeliyiz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim