Çorum Belediyesi tarafından Çorum genelinde ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "15 Temmuz Milli İrade ve Vatan Sevgisi" konulu yarışmanın sonuçlanmasının ardından "15 Temmuz Milli İrade ve Vatan Sevgisi" konulu kompozisyon, şiir ve hikâye yarışmasında derece alanlara törenle ödülleri verildi.

Ödül törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde olduğu gibi ülke içi ve dışında Bedhahlar ve hainler bulunduğunu kaydederek, 15 temmuzda şehit olanların ardından kalanlara büyük bir görev düştüğünü, bunun da çalışıp ülkeyi daha ileri götürebilmek olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise konuşmasında Türk milletinin ne zaman güçlü duruma geldiyse birilerinin önünü kesmek için çaba sarfettiğini anlattı. Tehlikenin içeride geçmiş gibi görünse de dışarıda devam ettiğini anlatan Büyük, toplamda 53 bin öğrenciye Proje kapsamında film izlettirilip Ankara’ya gönderildiğini ve çeşitli etkinliklere katılmalarının sağlandığını belirtti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise konuşmasında, bu milletin değerlerine gönül vermiş gibi görünen insanların nasıl bir ölüm makinesine dönüştüğünü şahit olunduğunu söyledi. Milletin silahları ile millete saldırıldığını belirten Başkan Külcü, tarihin bir taraftan şehadete yürüyenleri yazarken bir taraftan da yaşanan durudan nasıl yararlanacağını hesap ederek yatanların not ettiğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Törende kompozisyon dalında birinci olan Mustafa Kemal Ortaokulu'ndan Muhammed Çalbıyık, şiir kategorisi birincisi Alaca Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Melike Coşkun ve Hikaye yarışmasında birinci olan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi'nden Mustafa Taha Eceviş’in ödülünü Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kompozisyon dalı ikincisi Kargı Atatürk Ortaokulu'ndan Beyza Çetinkaya, şiir kategorisi ikincisi Mimar Sinan Ortaokulu'ndan Halil Bozdağ, hikaye yarışması ikincisi Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Amine Avcu’ya ödülünü Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Kompozisyon yarışması üçüncüsü  23 Nisan Ortaokulu'ndan Rabia Marım, şiir kategorisi üçüncüsü 23 Nisan Ortaokulu'ndan Berre Kevser Özer ve hikaye yarışması üçüncüsü Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi'nden Reyhan Özturkut’a da ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül verdi.

Programda şiir dalında “15 Temmuz” isimli şiiriyle Jüri Özel Ödülüne layık görülen engelli Bekir Madan’ın ödülünü de Belediye Başkanı Muzaffer Külcü verdi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim