Halkbank, KOSGEB, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve TESKOMB yetkililerinin katılımıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliğinde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada esnafın sorunlarının büyük olduğunu ancak bunların çoğunun üstesinden geldiklerini kaydetti.
Vatanın refahının her şeyden önemli olduğunu söyleyen Kılıç, vatan olmadan para kazanmanın anlamının olmadığını bu nedenle herkesin birlik içerisinde olması gerektiğini ifade etti.
Toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Altındal, ülke tarihinde ilk defa Esnaf ve Sanatkarlar Değişim, Dönüşüm, Destek Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı’nın yürürlüğe konulduğunu ve 345 bin esnafa 15.3 milyar liralık ucuz maliyetli kredi kullandırıldığını açıkladı. Esnaf ve sanatkarın iktisadi ve sosyal yapının omurgası olduğunu anlatan Altındal, güçlü esnafın, güçlü ekonominin teminatı olduğunu ifade etti.
Esnaf ve sanatkarın sorunlarını birinci ağızdan duymak ve bunlara alanında uzman kişilerin katılımı ile taleplere cevap verebilmek amacıyla Türkiye’nin bir çok ilinde gerçekleştirilmesi planlanan “Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantıları’nın ilkinin Çorum’da gerçekleştirildiğini belirten Altındal, toplantıda verilen bilgilerin esnaf e sanatkarın faydasına olacağına inandığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından esnaf ve sanatkarın yararlanabileceği teşvikler konusunda bilgiler verildi.
Editör: TE Bilisim