Sınıf olarak yaptıkları sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Başöğretmen Atatürk İlkokulu 1/D Sınıf Öğretmeni Eyüp Biçer, halk oyunu, müzik çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Öğrencilerin okuma ve yazmayı öğrenmesiyle birlikte bir şiir şöleni yaptıklarını dile getiren Eyüp Biçer, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek amacıyla da şiirler dağıttığını söyledi. Biçer, ““Eylül ayı sonu itibariyle 2017-2018 eğitim öğretim yılına giriş yaptık. Başöğretmen Atatürk İlkokulu,1/D sınıfı olarak, bir taraftan okuma-yazma çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da halk oyunu,müzik çalışmalarını devam ettirdik. İleriki yıllarda yapmayı tasarladığım etkinliklerde, hangi öğrencim hangi yetenekte sorusuna cevap bulmak için onlara çeşitli şiir ve metinler dağıttım. Kıymetli velilerimizin de destekleriyle çocuklarımız kendilerine verilen görevi eksiksiz yerine getirdi” şeklinde konuştu. 
Öğrencileriyle birlikte organize ettikleri “Vatan İçin Çarpan Küçük Yürekler” adlı şiir dinletisiyle ilgili bilgiler veren Biçer, “Kasım ayı sonunda seslerin bitmesiyle zihnimde sınıf içinde ezberlenen şiirlerin okunacağı küçük bir program tasarladım.Düşüncemi velilerime açtığımda ise büyük bir heyecanla,kabul gördüğüne şahit oldum. 200 misafirin katıldığı harika bir şölen ortaya çıktı. Çocukların mutluluklarına ,anne,baba,dede,nine,hala,dayı,teyze pek çok misafirin de gururlarına şahit olduk.Birinci sınıf öğrencisi de olsa çalışmanın ve sorumluluk bilincinin önemine,veli desteğinin yadsınamaz faydasına da şahit olduk. Programda ,çocuklara,okuma-yazma belgeleriyle beraber çeşitli hediyeler de verildi. Misafirlere de çeşitli ikramlarda bulunuldu. ‘Vatan İçin Çarpan Küçük Yürekler’ adlı şiir dinletisinin amaçları arasında çocuklarımıza vatan,millet,bayrak,hürriyet kavramlarını anlatmak, Ezber yeteneklerini geliştirmek, topluluk önünde konuşma yetenek ve becerilerini artırmak, birlikte çalışma istek ve becerisini kazandırmak, eğitim öğretim sürecine velilerimizin desteklerini temin etmek diye sıralayabiliriz. Az zamanda çok iş yapmanın haklı gururunu hep beraber yaşadık” diye konuştu.
Öte yandan şehit aileleri ve gazilere bir söz verdiklerini ve bu sözü yerine getirmek için öğrencileriyle birlikte çok çalışacaklarını belirten Biçer, “Sene başında şehit ve gazilerimize sınıfça bir söz vermiştik ve demiştik ki:”Çok çalışarak,mümkün olan en kısa zamanda okuma yazmayı öğrenecek,eğitim öğretim hayatımızın ilk başarısı olan güzel güzel karnelerimizi , anne babalarımızdan da önce ,şehitlerimize ve gazilerimize göstereceğiz.” İnşallah sözümüzü de tutup şehitliğimizi ve gaziler derneğimizi ziyaret ederek bu sözümüzü gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim