Valilik bahçesinde düzenlenen bayramlaşmaya Vali Necmeddin Kılıç'ın yanı sıra AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Garnizon Komutanı J. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Garnizon Komutanı J. Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi parti temsilcileri, askeri ve idari personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Milletvekili Kurt, Ceylan ve Uslu’nun konuşmaları ile başlayan bayramlaşma töreninde daha sonra Vali Necmeddin Kılıç tarafından birlik ve beraberlik mesajları verilerek sevginin önemine değinildi.

Törene katılan tüm protokol üyeleri ve vatandaşların bayramını kutlayarak teşekkür eden Vali Kılıç, konuşmasında “Bundan yüz sene önce bizi onursuzlaştırmak istemişlerdi, esir etmek istemişlerdi, önümüze Sevr’i koymuşlardı. Bu şu demekti. Anadolu’nun ortasına küçücük bir kara parçasına bizi hapsetmek ve kalan coğrafyayı esir etmek, hedef oydu. Ama bir yaşama hakkı vermişlerdi bir yaşam hakkı köle olarak yaşayın, esir olarak yaşayın, başınız eğik yaşayın, diziniz çökük yaşayın diyorlardı. Biz birlik ve beraberlik içerisinde bir birimize tutunarak, bir birimize dayanarak, bir birimize yaslanarak, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde verdiğimiz bir mücadeleyle başımızı dik tutabildik. İstiklal ve istikbal mücadelesini başarabildik. Bu günkü tablo çok daha vahimdir. Bugün ülkemize dayatılmak istenen planlar açıktır. Artık bize hayat hakkı vermiyorlar. Eğer başarabilirlerse projeksiyonlarında bizi yok etmek var, yok etmek hayat hakkı bile yok” diye konuştu.

Vali Kılıç konuşmasının devamında ise şu görüşlere yer verdi. “Bu coğrafyada başımızı dik tutabilmek için, yaşayabilmek için, varlığımızı devam ettirebilmek için, istikbal ve istiklalimiz için yapmamız gereken en önemli şey; kalplerimizi yeniden kontrol etmek, bir birimizi sevmek. Birbirimizi seveceğiz, bu ülkenin ağacını, yaprağını, toprağını seveceğiz. Bugün vatan sevgisi içinde ben doluyum bu ülke için ne yapmam gerekiyor sorusunun tek bir cevabı vardır sevgi. Sadece sevgi. Birbirimize kenetlenmemiz lazım. Dolayısıyla devletimizin başı Cumhurbaşkanımız çok veciz ifadelerle bugün içinde bulunduğumuz durumu her fırsatta anlatıyor. En son bayram konuşması ve bayram evvelindeki konuşmalarında hepimizin şahit olduğu gibi “ya olacağız ya öleceğiz” dedi.

Bu cümle öz bir cümledir ama bunun altında çok derin hakikatler var. Ama bu derin hakikatin işaret ettiği nokta bir birimizi sevmemiz, bir birimizle sarılmamız, küslerin barışması, gönüllerimizin yumuşaması, hoş görü, sevgi, saygı şu an vatan sevgisinin gerektirdiği şey budur. Bayramlar bu noktada bize bir imkân veriyor. Dolayısıyla bayramlarda küsleri barıştırmamız, dargınları barıştırmamız, insanları ziyaret etmemiz ve sadece sevgi dolu olarak sevgiyi üzerimizden taşacak şekliyle etrafımıza sevgi aşılamamız gerekir. Bayramların milli birlik ve bütünlüğümüze, yarınlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her birinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Her adımınız karşılık bulsun inşallah. Selam ve saygı sunuyorum”

Konuşmaların ardından herkesle ayrı ayrı bayramlaşan Vali Kılıç, misafirlerine ikramda bulundu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim