Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan Üçgen köyündeki TED Çorum Koleji’nin kardeş okulu olarak belirlenen Üçgen İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki öğrencilerin temel kışlık ihtiyaçları, öğretmen-öğrenci-veli işbirliği içerisinde karşılandı.

“Benim Sıcak Kışım” sloganıyla başlatılan projenin koordinatörlüğünü üstlenen Rusça öğretmeni İlknur Koçak, velilerle irtibata geçerek, her velinin Üçgen İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki bir öğrencinin ihtiyacını karşılaması konusunda temel eksiklikleri belirledi. Gerekli bilgilendirmeyi yapan Koçak, bu şekilde projenin amacına ulaşmasını sağladı.

Yapılan çalışma neticesinde her bir öğrencinin adına bir paket hazırlandı. Tamamı yeni alınan kaban, bot, kazak, pantolon gibi temel ihtiyaçların yanısıra bir kütüphane oluşturulabilmesi için hikâye kitapları, anasınıfı için oyuncaklar alınarak öğrencilerin her anlamda ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı.

TED Çorum Koleji’nden yapılan açıklamada, “Şüphesiz ki hayatta en büyük mutluluk bir çocuğu sevindirmektir ve biz TED Çorum Koleji ailesi olarak 139 öğrencinin tüm temel ihtiyaçlarını karşılayarak onları mutlu etmenin gururunu yaşıyoruz” denildi.

Hazırlanan paketler, TED Çorum Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Çifçi, Lise Müdürü Hasan Hüseyin Hastaoğlu, İlkokul-Ortaokul Müdürü Hakan Şahindoğan, Kurumsal İletişim Uzmanı Gönül Ekinci, Proje Sorumlusu ve Rusça Öğretmeni İlknur Koçak, Lise Meclis Başkanı İrem Naz Köylüoğulları, Ortaokul Meclis Başkanı Aybüke Erkoç ve İlkokul Meclis Başkanı Ada Şahin tarafından Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan Üçgen köyündeki okula teslim edilmek üzere kargo firmasına verildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim