Van’ın Gürpınar ilçesinde dün kaçakçıların çarptığı Çorumlu polis memuru Yaşar Uysal, hayatını kaybederek şehit oldu.
Edinilen bilgiye göre kaza, Van-Hakkari-Gürpınar yol ayrımında meydana geldi. Gürpınar İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli ekipler, kaçakçılığın yapıldığı ihbarı almaları sonucu bölgeye gitti. Bölgede tedbir alan ekiplerin “dur” ihtarına uymayan kaçakçıların çarptığı polis memuru Yaşar Uysal (27) yaralandı. Meslektaşları tarafından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Uysal, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.
Polis memuru Uysal için dün saat 10.30'da Jandarma Asayiş Komutanlığı Askeri Helikopter Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Daha sonra ise cenazesi askeri uçakla önce Merzifon’a oradan da merkeze bağlı Güney Köyü’ne getirildi. Şehit olan polis memuru Yaşar Uysal (27) burada orum’un Güney köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Uysal için düzenlenen cenaze törenine Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amir Tufan Köse, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutan Vekili J. Alb. Metin Özbek, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, siyasi partilerin milletvekili adayları, Başkale ilçesinde vatani görevini yapan kardeşi Hamza Uysal, ailesi, yakınları üst düzey askeri ve polis yetkililerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Bir kız çocuğu babası ve eşi ikinci çocuğuna hamile olan şehit polis memuru Uysal’ın cenazesi ilk önce köyde bulunan baba evine getirildi. Evlatlarının tabutuna sarılan baba Mustafa ve anne Fatma Uysal gözyaşı döktü. Oğlunun ardından gözyaşı döken baba Uysal, “Yavrum tatlı yavrum ben seni bugünler için mi büyüttüm” sözleri yürekleri dağladı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehit polisin ailesini yakınları güçlükle teselli etti.
Baba evinde helallik alınan alınmasının ardından şehidin cenazesi cenaze törenin yapılacağı köy meydanına götürüldü. İl Müftüsü Ahmet Akın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
AKP Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da önceki gece Güney Köyü’ne İl Başkanı Bekiroğlu ile birlikte giderek şehit ailesine taziyelerini iletmişti.






(İHA)
Editör: TE Bilisim