Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül tarafından yapılan açıklamada, şüphelilerin kendilerini Gümüşhane Valisi olarak tanıtarak F.E.’den 24 bin, Erzurum Valisi olarak tanıtarak N.Ç.’den 6 bin, Edirne Valisi olarak tanıtarak K.K.’den 42 bin, Amasya Valisi olarak tanıtarak M.S.’den 42 bin, Afyon Valisi olarak tanıtarak S.D.’den 15 bin, Bolu Valisi olarak tanıtarak H.G.’den 6 bin, Trabzon Valisi olarak tanıtarak M.Y.’den 45 bin, Antalya Valisi olarak tanıtarak R.A.’dan 9 bin ve H.K.’den 15 bin, İstanbul Valisi olarak tanıtarak M.K.’den 9.210 ve Diyarbakır Valisi olarak tanıtarak M.A.’dan 15 bin TL dolandırmaya çalıştıkları tespit edildi.

Hesaplara bloke konulması suretiyle ödemelerin engellendiğini belirten Yurdagül, “Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheliden 10’u hakkında tutuklama, 9’u hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. 2 şüphelinin başka suçtan Çorum Ceza İnfaz Kurumunda uzun süreli cezalarının infazı devam ettiğinden, bu suçtan ayrıca tutuklama talep edilmemiştir. 1 şüpheli ise ifade işlemlerinin ardından, yatalak durumda olması sebebiyle sağlık durumu gözetilerek serbest bırakılmıştır.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği, çok miktarda telefon ve sim kart ile suçta kullanıldığı değerlendirilen sahte engelli sağlık kurulu raporlarına el konulmuştur. Soruşturma safahat ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim