Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, evlatlarını, yavrularını, kardeşlerini vatanı için feda eden şehit aileleri ve gazilerle gurur duyduklarını belirterek, “Sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz. Şehit ailelerimizin her zaman yanınızdayız. Bizim görevimiz şehitlerimizin ve gazilerimizin çok değerli emanetleri olan sizlere sahip çıkmaktır. Devletimizin imkanlarını sizlere en hızlı şekilde sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerine durmaksızın hizmet edebilmek ve yardımcı olmak bizim için görevlerin en kutsalıdır’ dedi.

AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, bu topraklarda yüz yıllardır huzuru bozmak için oyunlar oynandığını ve oynanmaya da devam etiğini söyledi. En son 15 Temmuzda hain bir darbe girişimi yaşandığı hatırlatan Ceylan, milletin hainlere o gün gereken dersi verdiğinin altını çizdi. Ceylan, hedeflerinin terörün tamamen ülke gündeminden çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi..

Türk milletinin yüzyıllar boyunca vatanı, namusu, tam bağımsızlığı için seve seve canını feda ettiğini kaydeden CHP Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ise, bu vatan için canını feda eden şehitlerin yakınların, gazilerin her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi.

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, “Bugün gönderde ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa, bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Bunu biliyoruz bundan dolayı şehit ailelerimize, şehitlerimize, gazilere daima minnet borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Vali Necmeddin Kılıç ise, şehadetin mertebelerin en yükseği ve en sevgiliye bir daha ayrılmamak üzere kavuşmak olduğunu ifade ederek, “Ne mutlu şehitlere, ne mutlu şehitlerin evlatlarına, ne mutlu şehitlere sahip olan toplumlara. Eğer şehitlerimiz olmasaydı biz bu akşam yan yana olamazdık. Bugün acaba hangi haldeydik. Şehitlerimiz kendi hayatlarından vazgeçerek kalanlara hayat hakkı bağışladı” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim