Çorum Valisi ve OKA Başkanı Necmeddin Kılıç’ın yönetiminde Sungurlu Mavi Ocak Dinlenme Tesisleri'nde yapılan toplantıya, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Amasya Valisi Salih Işık, Tokat Valisi Cevdet Can ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıttır, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Kaya, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Kılıç, “Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal/ekonomik aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirilerek bölgemizin gelişmesini sağlamak ve bu gelişimin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmekte olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) 2016 yılı Eylül ayı yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve yönetim kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bölgemizde kurulu bulunan kısa adı OKA olan Orta Karadeniz Ajansı bugüne kadar önemli hizmet ve faaliyetlerde bulunmuştur. Bugüne kadar performansı ile de Türkiye’de dikkat çeken diğer ajanslara model olan idealizmin bu konudaki tasarlamanın da motoru olan ajans olma niteliğini sürdürmüştür. Oldukça güzel hizmetlerde bulunmuştur ve bulunmaya da devam edecektir” dedi.
Kalkınma Ajansı’nın doğrudan yürütülen projelerle veya mali destekleriyle uygulanan vasıtası ile KOBİ’lere destek verdiğini hatırlatan Kılıç, aynı şekilde, Belediyelerin, İl Özel İdarelerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli projelerine mali ve teknik destekler sunduklarını kaydetti.
Kılıç'ın konuşmasının ardından Eylül ayı yönetim kurulu toplantısı gündemdeki maddelerin görüşülmesi ile son buldu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim