Çorum’un Bahçelievler Mahallesinde bulunan Öğretmenevinde öğle saatlerinde gazete okuyan evli ve iki çocuk babası 63 yaşındaki Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, bir anda yere yığıldı. Çağırılan ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Vali yardımcısı Yeşil, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Hastane morguna kaldırılan Vali Yeşil’in cansız bedeni aksam saatlerinde Türk bayrağına sarılı tabutu, Valilik önüne polis mangası tarafından hastane morgundan alınarak cenaze aracına taşındı. Buradan da Gazi Caddesi üzerinde bulunan Çorum Valiliği bahçesine getirilerek tören düzenlendi. Törene Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Törende konuşma yapan Çorum Valisi Necmeddin Kılıç Vali Yardımcısı Azmi Yeşil'in ülke için bir değer olduğunu ve mülki idareye bir ömür verdiğini belirterek, "40 yıl ülkenin dört bir tarafında ülkemizin yüksek menfaatleri, devletimizin bekası, insanımızın iyiliği için kendisini feda etmişti.
İmanlı bir arkadaşımdı, bayrak sevgisiyle doluydu. Hizmet etmeye çalışıyordu. Güzel hizmetlerde de bulundu. Ben arkadaşımdan razıyım. Ondan hiç incinmedim. Helallik isteme şansım olmadı. Hakkımı helal ediyorum. Ondan da hakkınızı helal etmesini istiyorum. Kardeşimin vatan sevgisinin, gayretinin, fedakarlığının şahidiyim. Allah mekanı cennet etsin" ifadelerini kullandı. Vali Yardımcısı Azmi Yeşil’in Türk bayrağına sarılı tabutu, Valilik önüne polis mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Siren sesleri eşliğinde Yeşil, Memleketi Osmaniye’ye gönderildi.

(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim