Vali Yaman son olarak Mardin’de bir eşeğe tarihi mekanların restorasyonundan çıkan taşı taşıtanlara ceza verilmesini sağladı.

Kentte tarihi yapıda izinsiz restorasyon yapan ve buradan çıkan taşları da eşeğe taşıtan 2 kişiye ceza kesildi. Olaya tepki göstererek sosyal medyadan Mardin Valisi Yaman’a ulaşan hayvansever vatandaşların şikayeti üzerine Mardin Valiliği ekiplerine verilen talimatla bölgeye gidildi. Ekipler burada izinsiz restorasyondan bina sahibine, hayvana kötü muameleden ise eşek sahiplerine ceza kesti.

Öte yandan kentte zifte bulaşmış olarak bulunan yavru köpek de veteriner hekimler tarafından temizlendi. Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne zifte bulanmış bir şekilde getirilen yavru köpek, veteriner hekimler tarafından temizlenerek yeniden sağlığına kavuştu.

Mardin’de sokakta zifte bulanmış bir halde yol kenarında bulunan ve hayvansever bir vatandaş tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon merkezine getirilen yavru köpek temizlendikten sonra tekrar sağlığına kavuştu. Çorumlu Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yaman tarafından sokak hayvanlarının daha sağlıklı yaşaması için hizmete kazandırılan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde temizlenen 3 aylık yavru köpeğe “Şans” ismi verildi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim