Mardin Büyükşehir Belediyesi, gençlerin dünyayı tanımlarına yönelik yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Belediyenin “Mezopotamya'dan Balkanlara Eğitim Köprüsü Projesi” kapsamında Bosna Hersek’i gezme, görme ve tanıma fırsatı bulan gençler şimdi ise “Mezopotamya'dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz Projesi” ile 4 kıtada 7 ülkeyi görme imkanı bulacak.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili hemşehrimiz Mustafa Yaman, Mardinli gençlere dünyayı yeniden yorumlama imkanı sunacaklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz tarafından bize görev tevdi edildiğinde söylediğimiz bir şey vardı. Büyükşehir Belediyemizin imkanlarını özellikle bu şehrin gençlerine aktaracağımızı söylemiştik ve bu bağlamda projeler geliştirdik. ‘Mezopotamya'dan Balkanlara Eğitim Köprüsü’ projesi dahilinde onlarca gencimizi Bosna Hersek’e gönderdik. Buraları gezme, görme ve tanıma imkanı buldu. Ecdadımızın orada ki adaletini gördüler” dedi.

Şimdi daha kapsamlı bir proje olan “Mezopotamya'dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz” projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Yaman, bu proje kapsamında başarılı olan gençlerin eğitimler sonunda, Avrupa’dan Almanya, Belçika, Hollanda, Afrika’dan Fas, Ortadoğu’dan Katar, Asya’dan ise Rusya ve Malezya’yı görerek yeniden yorumlama imkanı bulacağını aktardı. Proje kayıtlarının başladığını hatırlatan Vali Yaman, 10 Temmuz günü saat 22.00’de kayıtların sona ereceğini, derslerin temmuz ayı sonu itibari ile başlayacağını belirtti.

Çorumlu Vali Mustafa Yaman, “Projemiz kapsamında 300 gencimiz ile eğitimlere başlayacağız. 12 hafta 24 ders üzerinden planlanan proje sonunda, teori eğitimlerini tamamlayan başarılı 90 öğrencimiz ile saha gezilerimiz ekim ayı itibari ile başlayacaktır” dedi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim