Mardin Havalimanında Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili hemşehrimiz Mustafa Yaman ile bölge illerindeki üniversitelerin rektörleri tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çorumlu Vali Yaman, bölgenin kültürel bir zenginlik içinde olduğunu belirterek, “İlimizde kültürel zenginliklerimiz ile birlikte yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde ilimizde çok güzel yatırımlara imza attık. Son yıllarda ilimizdeki huzurla birlikte bölgeye gelen misafir sayımızda artışlar var. Bölgedeki insanlarımızın yüzü gülüyor. Bu da bizler için sevindirici” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş ise 20 il buluşmasını tamamladıklarını kaydederek bu kapsamda Mardin’de olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Erbaş programı kapsamında Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde güvenlik güçleriyle bir araya gelerek dua etti. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde asker ve polislerle birlikte namazını kılan Prof. Dr. Erbaş, güvenlik güçleri ile birlikte yemekte buluştu.

Programları uyarınca sabah namazında gençlerle buluşan Erbaş, İl Müftülüğü binasında ise üniversite öğrencileriyle biraraya geldi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ayrıca Çorumlu Mardin Valisi Yaman ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'ni de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim