Çorumlu Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’yi ağırladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Güneydoğu’daki ziyaretleri kapsamında Mardin’in tarihi yerlerini dolaştı. Bakan Ersoy, Çorumlu Vali Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri ve beraberindeki heyetle Cumhuriyet Meydanı'ndaki restoranda kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra Mardin Müzesi'ni gezen Ersoy ve beraberindeki heyet, Müze Müdürü Nihat Erdoğan'dan bilgi aldı.

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Tarihi Ulu Cami'de incelemelerde bulunan Ersoy, İl Müftüsü İsmail Çiçek ve Milletvekili Dinçel'den cami hakkında bilgi aldıktan sonra Deyrulzafaran Manastırı'na geçti. Diyarbakır Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve Rahip Gabriel Akkurt tarafından karşılanan Ersoy, manastırda incelemelerde bulundu. Buradan Dara Antik Kenti ziyaret eden Ersoy, yaptığı açıklamada, Anadolu'nun da Mardin'in de inanılmaz bir değer olduğunu, kente doğal ve arkeolojik yapısıyla paha biçilemeyeceğini kaydetti.

Öncelikle bir planlama yapacaklarını, tarihi varlıkları koruyacak gelişim projesi hazırlayacaklarını ve projeyi çok kısa bir zamanda da hayata geçireceklerini anlatan Ersoy, 2019 yılı itibarıyla da neler yaptıklarını yavaş yavaş kamuoyuna göstereceklerini bildirdi.

BAKAN YARDIMCISI

İNCE DE MARDİN’DE

Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi.

Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney ve İller İdaresi Genel Müdürü İlker Gündüzöz’ün eşlik ettiği Bakan Yardımcısı İnce ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Burada Çorumlu Vali Mustafa Yaman ve diğer yetkililerce karşılanan Muhterem İnce, şeref defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulundu. İnce, Mardin’de özellikle son dönemde hem huzur hem de turizm alanında çok iyi gelişmeler yaşandığını kaydetti.

İnce ve beraberindekiler daha sonra Vali Mustafa Yaman, kaymakamlar, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Fedai Ünsal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile güvenlik toplantısına katıldı.

(İHA)

Editör: TE Bilisim