Merkez valiliğine atanan hemşehrimiz Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Tatvan ilçesinde veda yemeği verdi.
Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Kampı’nda düzenlenen veda yemeğinde il ve ilçe kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelen Çorumlu Vali Öztürk, Bitlis’te güzel günlerinin geçtiğini belirterek, herkesten helallik istedi.
Bitlis’te göreve başlarken burada emekli olmak gibi bir niyeti olduğunu anlatan Öztürk, “Ben buradaki görevimde emekli olana kadar kalmak gibi bir niyetim gerçekten vardı. Çünkü Bitlis’in insanlarını da tanıyınca farklı bir sıcaklık, farklı bir garabet hasıl oluyordu. Ben Bitlis’teki her günümü hiç bitmeyecekmiş gibi Bitlislilere, özellikle fiziki ihtiyaçların yanında irfan ve ahlakına yönelik olarak hizmet etmek açısından kıymetli bir gün olarak gördüm. Olabildiğince bugünün işini yarına bırakmamaya çalıştım. Çünkü gerçekten Bitlis’in hizmet etmeye değer bir yapısı var. Görünüş ne olursa olsun, bunu anlamak lazım. Bir tabir vardır; tanımak başkadır, anlamak başkadır.
Ben Bitlis’i burada daha önce görev yapan değerli meslektaşlarımız gibi yeteri kadar tanıma fırsatını bulamasam da bir parça anlamaya çalıştığımı tahmin ediyorum. Buranın değerlerine Türkiye’nin de hatta dünyamızın da ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Bu potansiyelin bir şekilde hayata geçirilmesine yönelik elimden gelen katkı neyse yapmaya çalıştım. Ama her görevin bir sonu vardır. Bu tayinde bizim için aslında Allah-u Teala’nın bir lutfü oldu.
Dünya biliyorsunuz bir ayrılık dünyasıdır. Burada esas olan hemşehrilerimizin, insanlarımızın bu anlamda duasını alabilmektir. Genel anlamda bu bir görevdir. İnşallah birkaç gün içerisinde bu görevden ayrılacağız. Görev süresince hep şunu yapmaya çalıştım. Hakkım yenmiştir, ama kimsenin hakkını bilerek yememeye çalıştım. Sıkıntı çekmişimdir, ama hiç kimseye kendimden dolayı sıkıntı vermemeye gayret göstermişimdir. Bu anlamda hakkım geçen herkese hakkımı helal ediyorum. Sizlerde bana geçmiş hakkınız varsa helal etmenizi rica ediyorum” diye konuştu.
Vali Öztürk’ün veda konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Murat Erkan tarafından hediye takdim edildi. Düzenlenen veda yemeği ve veda konuşmasının ardından Vali Orhan Öztürk davetlilerle tek tek vedalaştı.
(İHA) 
Editör: TE Bilisim