Bayramların insani, millî ve manevi değerlerin yeniden yeşertilmesi ve hayata geçirilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek milli birlik ve beraberlik duygularının en içten yaşandığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği Kurban Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Vali Kılıç, “Bu Bayramda da; ailemizle, dostlarımızla, komşularımızla, engelli, hasta, muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımızla, huzurevindeki yaşlılarımızla birlikte yaşamanın birlik ve beraberlik duygularımızı katlanarak arttıracağına inanıyorum” dedi.
Bu mübarek günlerde şehit ve gazilerimizi andığımızı, bize bu bayramı hediye eden 15 Temmuz şehitlerini minnetle yad ettiklerini söyleyen Vali Kılıç mesajında şu görüşlere yer verdi: “Unutmayalım ki, böyle büyük güçlü bir ülkede hür yaşayabiliyorsak bunu onlara borçluyuz. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz hepimize emanettir. Bu bayramda da onların yanında olmalıyız. Bayram nedeni ile artacak olan trafik yoğunluğundan dolayı trafiğe çıkacak sürücülerimizin trafik kurallarına uyacağına, bu konuda gereken duyarlılığı azami ölçüde göstereceklerine inanıyor, acı ve hüzünden uzak bir bayram temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüye en çok ihtiyacımız olan bu günlerde Kurban Bayramının Ülkemize, devletimize, milletimize ve Çorum’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”
Öte yandan Vali Kılıç, Kurban Bayramı nedeniyle alınan tedbirlerle ilgili de bir açıklama yaptı. Vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmesini sağlamak için trafik ve asayiş tedbirlerine ilave olarak Emniyet tarafından 10-18 Eylül tarihleri arasında bazı tedbirler alınacağını bildiren Vali Kılıç, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde hırsızlık, kapkaç ve dolandırıcılığa önlem için gezici ve motorize ekip sayısının artırılarak denetimlerin sıklaştırılacağını, şehitlik, mezarlıklar ve hayvan pazarı önünde güvenlik önlemi alınacağını, yoğunluğun artacağı otobüs terminalinde personel sayısının da artırılacağını, Ankara ve Samsun yolu istikametinde 24 saat esasına göre uygulama noktaları oluşturulacağını, Çorumluların şikayetlerini 155 Polis İmdat veya 224 10 09 numaralı telefona bildirmelerini istediklerini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim