İçişleri Bakanlığınca yayımlanan Valiler Kararnamesi’yle Niğde’den Çorum’a atanan Necmeddin Kılıç, yeni görevine dün itibarıyla başladı.
Vali Necmeddin Kılıç için dün Valilik’te resmî bir karşılama töreni düzenlendi. Vali Kılıç’ı karşılamak üzere Vali Vekili Adem Saçan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu başta olmak üzere kaymakamlar, bürokratlar ve Valilik çalışanları hazır bulundu.
Kendisini karşılamaya gelenlerle teker teker tanışan Necmeddin Kılıç daha sonra makamına geçti. Burada ilk demecini veren Vali Kılıç, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Çorum’u yönetirken sevgi ve hoşgörüyü esas alacağını ve herkesi kucaklayıcı bir anlayış sergileyeceğini belirten Vali Kılıç, “Bütünleştireceğiz, böldürmeyeceğiz. Çorum’da sevgi tohumları ekeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Adil olacağız. Bunları yaparken de gündüz oturmadan, gece uyumadan tüm halkımıza hizmet edeceğiz.” diye konuştu.
İnsana hizmet etmenin çok büyük bir şeref olduğunu kaydeden Vali Kılıç şöyle devam etti:
“Ülkemizin her santimetrekaresi, her bir ferdi en iyi hizmetlere lâyıktır. Şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakların her santimetrekaresini alın terimizle sulamak boynumuzun borcudur. Biz, ülkemizin her zerresine saraylar kurmak isteriz. En uç noktadaki, en ücra köşedeki insanımıza hizmet etmek ve onların yüzünü güldürmek isteriz. Biz; fakir-fukara, garip-gureba bizim olsun isteriz.”
İyiliğin ve güzelliğin birlik ve beraberlikle başladığını aktaran Vali Kılıç, “Yönetimde bulunduğumuz günler boyunca bütünleyeceğiz. Bölmeyeceğiz. Şehrimizin ve ülkemizin her santimine sevgi tohumları ekeceğiz. Bu sevgi tohumlarıyla, sevginin gücüyle bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Sevgiyi hâkim kıldığımız sürece başaramayacağımız hiçbir şey olamaz. Önce sevgiyi ve birliği sağlayacağız. Bununla birlikte adil olacağız. Attığımız her adımda adaleti, hakkı ve hukuku gözeteceğiz. Bizlere gündüz oturmak, gece uyumak yok. Bu millete hep birlikte hizmet edeceğiz. Konulan hedefler, bizim için ulaşılması mümkün olan hedefler olacak. Eğer yanılırsam ve hata yaparsam, lütfen beni uyarın. Eğrilirsem, doğrultun.” ifadelerini kullandı.
Vali Kılıç son olarak kurum müdürlerine dönerek, “Biz bir orduyuz. Bu ordunun komutanı benim. Sizler de generallerisiniz. Bana sunmak üzere brifing hazırlığı yapmanız için size bayrama kadar izin veriyorum. Bayramdan sonra her akşam bir kurumu sizlerle birlikte değerlendirmiş olacağız.” şeklinde seslendi.






(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim