Vali Necmeddin Kılıç, 15 Temmuz gecesi Çorum halkının gösterdiği şecaatin takdire şayan olduğunu belirterek, “Böyle bir millete hizmet etmek bizim için şereftir, şandır. Bunun için Rabbim’e şükrediyorum.” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Demokrasi Nöbeti’nde kürsüye gelen Vali Kılıç, “Aziz Türk Milleti” diye başladığı konuşmasında 15 Temmuz’un yeni bir diriliş destanı olduğunu vurguladı.

Şimdiye kadar atalarının zaferleriyle övünen Türk halkının 15 Temmuz 2016 gecesi kıvanç duyulacak yeni bir destana imza attığını vurgulayan Vali Kılıç şöyle konuştu:

“Aziz Türk Milleti! Geçen yıla kadar sen atalarınla gurur duyarken, bugün ataların senle gurur duyuyor. Daha düne kadar atalarının sana bıraktığı Malazgirt, Mohaç, Çanakkale ve Dumlupınar gibi zaferlerle övünürken, geçen yıl bu gece, artık senin de onlar gibi anlatacak destanların oldu.

O gece İstanbul ve Ankara’daki darbe girişimi bastırılırken Çorum tam 12 şehit verdi. O gece Valiliğin önüne gelerek, devletinin yanında yer alan sizler, şerefinize şeref kattınız.

Mazlumların son kalesi düşmeyecek dediniz, 15 Temmuz gecesi muhteşemdiniz Çorum! Devleti ayakta tutmak için geçen yılki şecaatiniz her şeyin üstünde takdire şayandır. Böyle bir millete hizmet etmek için bizim için şereftir, şandır.

Darbeyi yapanlar, ‘Bu millet yolda yürümeyi bilmez’ derken, sizler tanklara gövdenizi siper ettiniz. Bir tankın nasıl durdurulacağını gösterdiniz. 15 Temmuz bizim için yeni bir diriliş destanıdır. Artık 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha güçlü bakıyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim