Açıklamasında, Anadolu’yu ebedi vatan edinen aziz milletimizin, milli bağımsızlığını korumak için 23 Nisan 1920’ de TBMM’de, kapatılan Meclis-i Mebusan üyelerinin bir kısmı ve Anadolu’dan çağrılan temsilcilerle ilk toplantısını yaptığını hatırlatan Vali Çiftçi, “TBMM, Heyet-i Temsiliyye’nin daveti ile “olağanüstü yetkilere sahip” meclis olarak Hacı Bayram Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından tekbir ve dualarla Ankara’da çalışmalarına başlamıştır” dedi.

Emperyalist devletlere karşı her türlü yokluk ve zorluk göze alınarak 99 yıl önce TBMM’nin açılmasıyla, tam istiklal ve hürriyet için yemin edildiğini ve milletimizin kendi geleceğini, kendi azim ve kararıyla kurtaracağını bütün dünyaya ilan ettiğini kaydeden Vali Çiftçi; “TBMM’nin toplanmasına liderlik eden Mustafa Kemal Paşa ve milli mücadelenin önderleri, milletle birlikte Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandırmıştır. Devletin, milletin geleceği ve güvencesi olan çocuklarımıza 23 Nisan bayram olarak armağan edilmiştir” diye konuştu.

Mesajında çocuklara “Sizler büyük ve lider Türkiye için daha çok çalışacak ve en güzel şekilde kendinizi yetiştireceksiniz. Unutmayınız ki, bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. Milletimiz sizlerle geleceğe daha emin adımlarla yürüyecektir” diye konuşan Vali Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü: “Necip milletimize bugünleri hazırlayan TBMM’nin 99 yıl önceki tüm üyelerini, vatanın her bir karış toprağını kurtarmak için cephede görev yapan başta Gazi Paşa ve tüm askerlerimizi, cephe gerisinden maddi-manevi destek ve güç veren aziz milletimizi şükranla yâd ediyor; vatanı, bayrağı, dini ve kutsal değerleri uğruna canını-kanını seve seve veren tüm şühedayı, rahmete kavuşmuş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bugüne mana kazandıran sevgili çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, bayramlarını tebrik ediyor, hepsine hayırlı, başarılı, parlak bir gelecek diliyorum”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim