Vatandaşın mal ve can güvenliğinin teminatı olan Emniyet Teşkilatı’nın bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurumlarından biri olduğunu söyleyen Vali Necmeddin Kılıç, “10 Nisan 1845 tarihinde kurulan ve köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip Emniyet Teşkilatımız, emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin temini, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile ilgili görev ve sorumluluklarını, toplumun desteğini de almak suretiyle yerine getirmektedir” dedi.

Türk milletinin polisine her zaman güvendiğini ve görevini yerine getirmesinde ona her türlü desteği verdiğini belirten Vali Kılıç mesajında; “Görevlerini yerine getirirken, toplumun huzuru için gerektiğinde çekinmeden canlarını feda eden kahraman polislerimiz, her zaman saygı ve şükranla hatırlanacaktır. Görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Polis teşkilatımızın 173. kuruluş yıl dönümünde cesaretle, dirayetle, vatan sevgisiyle her an görevinin başında olan tüm emniyet mensuplarımıza şükranlarımı sunuyor, Türk Polis Teşkilatımızın 10 Nisan Polis Günü ve Haftasını kutluyorum” görüşüne yer verdi.

Öte yandan Polis Günü kutlamaları bugün yapılacak. Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun saat 09.00’da makamında personelinin tebriklerini kabulü ile başlayacak kutlamalarda saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Emniyet personelinin saat 11.00’de Vali Kılıç’ı ziyareti ile devam edecek programda Kent Meydanı’ndan Saat Kulesi’ne kadar Polis Halk Yürüyüşü yapılacak. Burada ise vatandaşa yemek ikramında bulunulacak.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim