Ziyarette konuşan Avrupa Çorumlular Derneği Başkanı Selahattin Toprakçı, Avrupa’da 46 bin civarında Çorumlu bulunduğunu ve bunların büyük bölümünün Kültür Merkezi yapılmasını desteklediğini ifade etti.

Vakıf Başkanı Nurettin Aksoy da konuşmasında arsanın alınması için 1 milyon 100 bin lira toplandığını ancak geriye 2 milyon lira eksikleri bulunduğunu vurguladı. Kültür Merkezine başlayabilmek için öncelikle tapunun alınması gerektiğini belirten Aksoy, eksiğin tamamlanması için köy köy gezdiklerini ancak halkın da durumunun iyi olmadığını anlattı. Nurettin Aksoy, Kültür Merkezi’nde yemekhaneler, toplantı alanları, konferans salonu gibi yerler yaptırılacağını vurguladı.

Vali Necmeddin Kılıç da konuşmasında Ahmet Ahlatcı’nın vakfın kültür merkezi yapması için yaptığı çalışmalara büyük destek olduğunu belirterek, Ahlatcı’nın yardımlar konusunda da önde olan insanlardan birisi olduğunu anlattı. Vali Kılıç, belediyenin cami ve hayır işlerine 137 milyon lira yardım ettiğinin belirtildiğini ve belediyeden de destekler istendiğini kaydederek, “Devlet olarak çalışmalarınızın her zaman yanındayız” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim