Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmet binası altında ve vakıf bünyesinde faaliyet gösteren aşevinden Ramazan ayı öncesinde günlük 400 ihtiyaç sahibi vatandaşın evine sıcak yemek götürüldüğü belirtilirken, Ramazan ayı nedeniyle bu kapasitenin kapasitenin arttırılması ve halihazırdaki aşevi imkanlarının yetersiz oluşu sebebiyle aşevi hizmetinin Osmancık yolu üzerindeki Şehit Mustafa Solak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yemekhanesinde verilmeye başlandığı belirtildi.

Vali Kılıç ve beraberindeki heyet önceki gün Şehit Mustafa Solak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giderek inceleme yaptı. Ramazan süresince her gün farklı bir hayırseverin finanse edeceği günlük 1000 kişilik 3 çeşit sıcak yemeğin 4 ayrı dağıtım ekibi ile ihtiyaç sahiplerinin evine götürüldüğünü söyleyen Vali Kılıç, ayrıca yemekle birlikte günlük 2 bin 200 ekmeğin muhtaçlara dağıtımının yapıldığını kaydetti.

Vali Necmeddin Kılıç, Ramazan ayı sonrasında da mevcut uygulamanın devam edeceğini, ihtiyaç sahibi sayısındaki artışa paralel olarak da aşevi kapasitesinin artırılacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Vali Kılıç, Çorum Gıda Bankası Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever işadamı Mehmet Özdoğan ile bir görüşme yaparak Ramazan ayında Bin 500 aileye gıda yardımı dağıtılması ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim