Çorum Belediyesi’nin yol ve asfalt çalışmalarında ihtiyaç duyduğu bütün taş ve kumun karşılandığı taş ocağının çok güzel bir tesis olduğunu söyleyen Vali Kılıç, tesisin yapımına ve modernizasyonu için yapılan çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.
Çorum Belediyesi Taş Ocağı’nın kapasitesinin çok yüksek olduğunu ve değerlendirilmesi gereken bir tesis olduğunun altını çizen Vali Kılıç, “Belediyemizin kaynakları ile Özel İdaremizin kaynakları ortaklaşa kullanılabilir. Belediyemize ait böyle güzel ve kapasitesi yüksek bir taş ocağı tesisinin yer alması şehrimiz açısından da çok önemli” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir de tesis ile ilgili yaptığı açıklamada 7 çeşit malzemeyi burada ürettiklerini ifade ederek ocağının yıllık kapasitesinin 1 milyon ton olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Zahir, “Taş Ocağı’nın yenileme işlemlerini sürekli bir şekilde yapıyoruz, bu sayede taş ocağı yıllık 1 milyon ton üretim kapasitesi ile çalıyor. Bu da Çorum’un ihtiyacını karşılıyor. Çeşitli yerlerde stok alanlarımız var ihtiyaç fazlası üretimi de oralarda stok ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de 1976 yılında hizmete açılan Taş Ocağı’nı yenileme çalışmalarına 2009 yılından beri yaklaşık 4 milyon TL bütçe ayırdıklarını ifade etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim